Sunday, March 25, 2012

Richard Manetti Masterclass (Paris 24.03.2012) - Witchcraft

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Richard Manetti είναι ένας νέος εξαιρετικά ταλαντούχος κιθαρίστας με 4 albums στο ενεργητικό του ("Père et fils" - 2007, "Selmer 607" - 2008, "For Stephane" - 2008 και "Why Note" - 2012). 
Για όσους επίσης δεν πρόσεξαν την ομοιότητα, ναι, είναι ο μεγάλος γιός του Romane! (Όχι πως η ομοιότητα είναι προφανής βέβαια... :) ) 

Στο master class που παρέδωσε ο Richard σήμερα (και που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε 2 Έλληνες, εγώ κι ο Ιάσωνας ο Σακελλαρίου - αυξάνεσθε και πληθύνεσθε η φυλή στο Παρίσι - ), ανέλυσε το jazz standard "Witchcraft" τoυ Cy Coleman, ένα εξαιρετικό τραγούδι που πρωτοτραγουδήθηκε από τον Franc Sinatra το 1957. 

Με αφορμή το κομμάτι κι αφού αναλύσει διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος το ερμηνεύει, ο Richard μιλάει για το ρυθμικό παίξιμο, για τη μελέτη στο 2 - 4, για το push forward και το late back στην ερμηνεία μιας μελωδίας κ.α. 

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου αναφέρεται στον αυτοσχεδιασμό. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο γι'αυτό το κομμάτι του σεμιναρίου στο οποίο ο Richard είναι τουλάχιστον ισάξιος του Romane. 

Για όσους καταλαβαίνουν Γαλλικά, πιστεύω πως θα είναι πραγματικά μια απόλαυση αυτές οι ηχογραφήσεις. 

Δυστυχώς, δεν είχα τη δυνατότητα να τραβήξω βίντεο αυτή τη φορά. Αν κάποιος θέλει κάποια διευκρίνιση για τα πιασήματα των ακόρντων, το θέμα ή γενικά για οτιδήποτε, θα χαρώ να βοηθήσω. 


No comments:

Post a Comment